HTML

CellarDoor

Friss topikok

  • Kirekesztő Mocskos Elnyomó: Én is ismerek rendes normális cigányt, de ezeket az embereket a tömegcigányok lenézik, lecsicskázz... (2008.09.14. 11:13) Cigány bűnözés???
  • M: Tudnék tengerparton vagy közel a tengerhez élni!:) (2008.09.04. 22:54) Summertime
  • CsoSz: Jó utat a kis csapatnak aztán vigyázni magatokra és egymásra! (2008.08.21. 00:08) Go to Mandre, Pag
  • M: Megnéztem pár hete és IMÁDOM!! (2008.08.20. 23:40) Bakancslista avagy egy film az életről
  • .akasa.: Heath Ledger belehalt az életébe. Belehalt a szerepébe. Teljes elismerés neki, mindenért. (2008.08.13. 11:49) Batman - The Dark Night

Linkblog

Bakancslista avagy egy film az életről

2008.08.02. 22:19 | keresztenyAkos | 1 komment

Tudom a cím sablonos és ráadásul még giccses is, de ha egyszer így van. Sok filmben van szó a halálról és arról vajon mi van akkor, ha tudom a halálom napját. Ez a film viszont más. Sokkal több ennél, hiszen az életről szól és persze az elmúlásról, de olyan szívszorítóan és életvidáman, ahogy azt eddig még egy film vagy könyv vagy bármi sem tudta.

A film maga két öregemberről szól, akik ugyan nagyon mások, egyikük gazdag, másikuk hétköznapi munkás ember, mégis életreszóló barátságot kötnek és életük hátralevő rövid idejét együtt töltik.
De nem csak barátságot lelnek azzal, hogy megtudják betegségük halálos és alig van vissza az életükből, hanem megtanulják mi az élet valódi célja és értelme.
A filmet mindenki nézze meg aztán eldől tetszik e vagy sem. Számomra mindenesetre 10/10 mert számomra ez a film sokat jelent, amit mond és ahogy mondja.

Mindenesetre azon érdemes elgondolkodni vajon mi mit írnánk a saját Bakancslistánkra. Én is gondolkodtam, de ezt így lehetetlen komolyan megírni, hiszen tét nélküli. Ahogy a filmben is elhangzik az emberek 96% nemmel válaszolt arra a kérdésre szeretné-e tudni a halála napját. Az éremnek persze több oldala van. Tudni a halálunk napját jó, de tudni ezt már egyet jelent azzal hogy meghaltunk. Viszont nem tudni minden bizonnyal pazarlás, az élet pazarlása.

@Filmbuzi @IMDB @Trailer @Rottentomatoes

Címkék: halál bakancslista, halál,

A bejegyzés trackback címe:

https://cellardoor.blog.hu/api/trackback/id/tr26694681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M 2008.08.20. 23:40:37

Megnéztem pár hete és IMÁDOM!!
süti beállítások módosítása